Ανακαλύψτε την φυσική ένταση του καφέ Bumbogo, μια σπανιότητα ανάμεσα στους ρουαντέζικους καφέδες. Καλλιεργημένος με φροντίδα στα επιβλητικά βουνά του Ρουάντα, αυτός ο καφές προσφέρει απαράμιλλη καθαρότητα και αυθεντικότητα.
Διαθέσιμες διαδικασίες: Πλυμένος, Φυσικός, Μέλι
Είδος: Αραβικά
Υψόμετρο: 1850 μ έως 2000 μ
Αρώματα: Μανταρίνι, γκρέιπφρουτ, ανανάς, λουλούδι
Περιοχή: Gakenke
Ο καφές Rugali είναι ένας καφές ειδικότητας που προέρχεται από το Ρουάντα, πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Nyamasheke. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για την παραγωγή καφέδων υψηλής ποιότητας, που εκτιμώνται για τα πολύπλοκα αρώματά τους και τη χαρακτηριστική τους γλυκύτητα.
Ο καφές Rugali καλλιεργείται σε μεσαία έως υψηλή υψόμετρα, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη των μοναδικών γευστικών του χαρακτηριστικών. Συχνά περιγράφεται ως έχων νότες από κόκκινα φρούτα, καραμέλα, σοκολάτα και μερικές φορές ακόμη και λουλούδια, με ζωντανή οξύτητα και ισορροπημένη γλυκύτητα.
Διαθέσιμες διαδικασίες: Πλυμένος, Μέλι
Είδος: Arabica
Υψόμετρο: 1550 μ. έως 1800 μ.
Αρώματα: Δαμάσκηνο, κρασάτο, λουλουδάτο, έντονο
Περιοχή: Nyamasheke
Ο Bumbogo Cascara είναι ένα μοναδικό προϊόν που προέρχεται από το Ρουάντα, το οποίο ξεχωρίζει για τη καινοτόμο χρήση της φλούδας των κερασιών καφέ, που ονομάζεται «cascara».
Ο Bumbogo Cascara προέρχεται από την περιοχή Bumbogo στο Ρουάντα, γνωστή για τους καφέδες υψηλής ποιότητας. Τα κεράσια καφέ επιλέγονται προσεκτικά και επεξεργάζονται, στη συνέχεια η φλούδα ξηραίνεται και μετατρέπεται σε ένα βρώσιμο προϊόν που ονομάζεται «cascara». Αυτό το προϊόν προσφέρει μια διακριτική γεύση που μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις μεθόδους επεξεργασίας και καβουρδίσματος που χρησιμοποιούνται.
Ο Bumbogo Cascara περιγράφεται συχνά ως έχων νότες από αποξηραμένα φρούτα, λουλούδια και μέλι, με μια ελαφριά οξύτητα και φυσική γλυκύτητα. Μπορεί να καταναλωθεί ως ζεστό ή κρύο ρόφημα και εκτιμάται για τη μοναδική και αναζωογονητική γεύση της.
Εκτός από τις γευστικές της ποιότητες, ο Bumbogo Cascara εκτιμάται επίσης για τα οφέλη της για την υγεία, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για το σώμα.
Είδος: Arabica
Υψόμετρο: 1850 μ έως 2000 μ
Αρώματα: Μανταρίνι, γκρέιπφρουτ, ανανάς, λουλούδι
Περιοχή: Gakenke
Ζωντανός, ώριμος ανανάς συναντά τον χρυσό, γλυκό μάνγκο. Συνδυασμένος με το βιολογικό μας πράσινο τσάι, η γευστική εμπειρία είναι απλώς μοναδική. Μια απόλαυση τόσο ζεστή όσο και κρύα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 75° έως 80° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 3 λεπτά
Η άγρια μέντα, ένα από τα αμέτρητα είδη μέντας, βρίσκεται μόνο στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη.
Καλλιεργείται στη Βόρεια Αμερική, σε όλη την Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 90 έως 100°C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Στο τέλος του 16ου αιώνα, το πρώτο Matcha θα είχε παραχθεί στην περιοχή Uji.
Το υψόμετρο των 250 μ., οι πλούσιες σε ασβέστιο εδάφες και η συχνή ομίχλη, αποτελούν τη βάση για εξαιρετικά και πολύπλοκα πράσινα τσάγια.
Κατά την προετοιμασία, το λαμπερό και σμαραγδένιο Matcha αναπτύσσει έντονες και ματ πράσινες αποχρώσεις, στέφοντας με μια κρεμώδη αφρό.
ΠΟΣΟΤΗΤΑ: 2g για 200ml υγρού
Αυτή η απαλή και ισορροπημένη δημιουργία αποκτά μια φρουτώδη γλυκύτητα χάρη στα κομμάτια μήλου και τις νιφάδες καρότου. Σε αυτό προστίθεται μια πινελιά φρεσκάδας χάρη στη λεμονόχορτο, την πολτό μανταρινιού και μια υποψία ιβίσκου. Τα κομμάτια παντζαριού δίνουν ένα πλούσιο χρώμα στην κούπα, με μια ελαφριά γήινη γεύση. Τα κομμάτια πορτοκαλιού με τον πολτό αποξηραμένων φρούτων αναφέρονται διακριτικά στις νόστιμες αρωματικές νότες των φρέσκων εσπεριδοειδών.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΒΑΠΤΙΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Τα τσάγια Pekoe είναι πολύ δημοφιλή στους καθαρούς του τσαγιού λόγω της παραγωγής και της απόδοσής τους.
Αυτό το τσάι Pekoe από το Ρουάντα, καλλιεργημένο βιολογικά, έχει μέτριο κόκκο και φύλλα βαθύ μαύρου χρώματος.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 3 λεπτά
Τα φύλλα του τσαγιού που έχουν μόλις μαζευτεί πρώτα ξηραίνονται σε πανιά στον αέρα και στον ήλιο, στη συνέχεια τυλίγονται σε κυλινδρικά καλάθια από μπαμπού ώστε τα φύλλα να σπάσουν και να μπορέσει να ξεκινήσει η ζύμωση. Αφού φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ζύμωσης, το τσάι ξηραίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία.
Oolong, σημαίνει "Μαύρος δράκος". Αυτό το όνομα προέρχεται από μια αρχαία κινεζική παράδοση και αναφέρεται στους μαύρους φιδιών που μερικές φορές βρίσκονταν τυλιγμένα γύρω από τα κλαδιά των θάμνων τσαγιού.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 85° έως 95°C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 3 λεπτά
Το Genmaicha αποτελείται από πράσινο τσάι και καβουρδισμένα ολόκληρα καστανό ρύζι. Το τσάι μας προέρχεται από την περιφέρεια Kagoshima και παράγεται στην περιοχή Kirishima της Ιαπωνίας.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 75° έως 80° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 1 έως 3 λεπτά
Η χαμομήλι, ως αποξηραμένο λουλούδι, προσφέρεται όλες τις εποχές ως ζεστό ή κρύο ρόφημα χωρίς καφεΐνη. Το πρόσωπο μπορεί επίσης να περιποιηθεί με τον ζεστό ατμό ενός μπάνιου χαμομηλιού. Προσφέρουμε εδώ χαμομήλι πολύ υψηλής ποιότητας.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Η Σουμάτρα είναι ένα νησί στη δυτική Ινδονησία που βρίσκεται στον ισημερινό.
Η λίμνη Τόμπα, στο βόρειο τμήμα του νησιού, βρίσκεται ανάμεσα στην ισχυρή οροσειρά Μπουκίτ Μπαρίσαν, όπου αρκετοί ηφαίστειοι εμπλουτίζουν το έδαφος και συμβάλλουν στις καταπράσινες ζούγκλες και στις αρωματικές ποιότητες των φυτειών αραβικής καφέ.
Το χωριό Σιπάνγκαν Μπολόν φιλοξενεί περισσότερους από 500 αγρότες μέλη της συνεταιριστικής οργάνωσης Koperasi Kopi Toba. Μέσα σε αυτήν την οργάνωση, οι αγρότες χρησιμοποιούν πολλές γεωργικές τεχνικές, όπως η βελτίωση της σποράς και της φύτευσης, καθώς και συνεχώς ανανεούμενες περιβαλλοντικές πρακτικές.
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1,100 – 1,280 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας
Από μούρα αρωνίας με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ένα έντονα πικάντικο τζίντζερ, γλυκές νότες από μάραθο, γλυκάνισο, φρέσκια λεβάντα και αναζωογονητική μέντα, υπογραμμισμένες από μια πινελιά φασκόμηλου. Απαλά πέταλα τριανταφυλλιάς και ολόκληρος γλυκάνισος προσφέρουν την τελική πινελιά.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά